יום שני, 18 במרץ 2013

קישואים ממולאים

אביב בפתח ואני שמחה. מלאה באנרגיות טובות של התחדשות ורעננות. אני נהנית לצעוד לעבודה כל בוקר ולהריח את ריח העונה שמחלפת. צבע אחר יש לשמים, ריח אחר לאויר, השקיעות אחרות, ומזג האויר חמים. אחח... הנאה צרופה. באופן פרדוקסלי האלרגיות בשיאן ואני נאבקת איתן כבר שנים. אבל לא אתן לקצת אלרגיות לדכדך את מצב הרוח המרומם ואת אוירת החג והחופש שהוא מביא איתו. במסגרת המסורת הפרטית שלנו, נבלה את החג במקום רחוק וקסום, באוירת חופש מוחלטת כמצוות החג. חירות מעבודה, טלפונים, דרישות, חובות ומחוייבויות. שיהיה לנו חופש נהדר ונשתמע שוב אחרי החג...
קישואים ממולאים באורז בשר צנוברים וחמוציות
מצרכים ל-10 קישואים
10 קישואים
למילוי:
300 גרם בקר טחון
3/4 כוס אורז
2 כפות קטשופ
חופן צנוברים
חופן חמוציות
1 בצל קצוץ
מלח
פלפל שחור גרוס
כמון
בהרט
כוסברה/פטרוזיליה

לרוטב:
100 גרם רסק עגבניות 
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
קופסת עגבניות מרוסקות
פפריקה
כמון
מלח
פלפל
מים/ציר עוף לכיסוי

אופן הכנה


  • בעזרת סכין חותכים את החלק העליון של כל קישוא. מרוקנים את תוכנו ומניחים בצד.
  • מטגנים בצל עד להזהבה יפה . מכניסים לקערה מוסיפים את כל חומרי המילוי ומערבבים היטב.
  • מכינים את הרוטב: בסיר גדול ורחב מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים רסק ועגבניות מרוסקות. מערבבים. מוסיפים חצי כוס מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש.
  • ממלאים את הקישואים. מכניסים לסיר עם הרוטב. מוסיפים מים/ציר שיגיעו עד כמעט לכיסוי (שלא יהיה מרק אלא שגוף הקישואים יהיה מכוסה.
  • מבשלים כשעה.
  • מגישים חם.
גיוונים: ניתן כמובן להחליף את הקישואים בפלפלים, עגבניות, חצילים, בצל או לערבב.

יום שני, 11 במרץ 2013

ריבת עגבניות שרי


כבר סוף החורף ויש ריח של פריחה והתחדשות באוויר. אני מרגישה שמתחשק לי מתוק לפתוח את הבוקר או לנשנש לפנות ערב, ככה סתם לחגוג עם עצמי את בוא הקיץ שאני משתוקקת לו כל כך ואת החופש הקרוב של פסח שיבוא עלינו לטובה.. ריבת עגבניות שרי אלגנטית צבעונית ויפהפייה היא פינוק אמיתי. במתנה ממני אליכם...




ריבת עגבניות שרי
מצרכים לקופסה בנפח כוס
חצי קילו עגבניות שרי (מומלץ צבעוניות ממספר זנים)
כוס סוכר
רבע כוס מים
אחת מהתוספות הבאות (לא חובה):   1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף, מקל קינמון, מקל וניל חצוי

אופן הכנה
  • שוטפים את העגבניות ומנקבים עם קיסם.
  • מכניסים לסיר כבד עגבניות, סוכר מים ותוספת.
  • מבשלים על אש בינונית ומביאים לרתיחה. מנמיכים ומבשלים כחצי שעה עד שמסמיך (בדיקה על ידי מבחן הצלוחית הקפואה: מניחים צלוחית זכוכית בהקפאה, מטפטפים מספר טיפות על הצלוחית הקפואה ומעבירים אצבע במרכז- אם נוצר שביל שלא נסגר הריבה מוכנה).
  • בינתיים מעקרים קופסת זכוכית- מרתיחים אותה בסיר מים גדול ומצננים.
  • ממלאים את הקופסה בריבה ושומרים במקרר לאחר הפתיחה. נשמר חודשים ארוכים.




יום שני, 4 במרץ 2013

גרנולה מייפל ושקדים כדי להציל את היום

ציטוט שקראתי לאחרונה  בספר "אלגנטיות של קיפוד"/ מוריאל ברברי:
"היה מועיל הרבה יותר אלו חלקנו זה עם זה את חוסר הביטחון שלנו, אלו כולנו היינו מפנים את תשומת לבנו לפנים שלנו ואומרים לעצמנו ששעועית ירוקה וויטמין סי, גם אם הם מזינים את הגוף, לא מצילים את החיים ולא סועדים את הנשמה".

חשבתי לעצמי (בעיצומה של שפעת/וירוס או משהו שהשבית אותי לכמה ימים- למרות החיסון! כן!) ששעועית ירוקה וויטמין סי אולי לא, אבל יש אוכל שבהחלטה בהחלט כן סועד את הנשמה. חשבתי על שוקולד, נוגט או גלידה, אבל החלטתח בסוף, בהשראת השפעות של סוף החורף, שגם גרנולה נכונה עושה את העבודה. לפתוח את הבוקר עם מתוק אמיתי, קראנצ'י, וטעים, עם דבש, תותים, תאנים או אפילו חלבה, יכול להציל את היום שלי.



גרנולה מייפל ושקדים
מצרכים לקופסה בנפח 3 כוסות
200 גרם שיבולת שועל עבה
3 כפות גדושות דבש
3 כפות גדושות מייפל
חופן שקדים
חופן אגוזי מלך
חופן גרעיני חמנייה
5 כפות שמן קנולה (מטריק קטן- משתמשים בשמן קנולה בטעם חמאה של "עץ הזית" שמצאתי לאחרונה- כך הגרנולה נהנית מטעם חמאתי בלי להשתמש ממש בחמאה..)

אופן הכנה

  • מחממים תנור ל-160 מעלות
  • בקערה שופכים את כל המרכיבים ומערבבים היטב בכף (אני אוהבת אפילו לפורר בידיים כדי שהדבש והמייפל יגיעו לכל שיבולת השועל).
  • מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים 10 דקות, פותחים את התנור ומערבבים ואופים עוד 5-7 דקות עד שהגרנולה והאגוזים קראנצ'יים.