יום חמישי, 20 בספטמבר 2012

כוננות במיה: במיה צלויה על לבנה עיזים


כל כך הרבה ארוחות חג, קלוריות עפות באויר ומשוגרות לוריד (או ישירות לישבן/בטן במקרה שלי) ללא הכרה במפגני חגיגיות גרנדיוזים בדמות ערבי חג רבים מאוד של חודש אחד, תשרי. שמחה גדולה ואמיתית, הרבה חופש מהעבודה, הרבה מפגשים עם המשפחה ורוב הזמן אוכלים. אנחנו באקסטזה, אוכלים ומברכים. שוב ושוב ושוב. וכן נכון, שוב. אה, וצום אחד באמצע שכאילו מכפר על כל הקלוריות שאנחנו טוחנים בתשרי, אבל לא ממש. אז ברכות לשנה החדשה, אבל כדי שתישאר שמחה בלב גם ביום שאחרי... תעשו טובה עם איזה במיה צלויה. ואפשר גם מטוגנת למי שממש לא רואה ממטר... מפרגנת גם לך. שנה טובה!
עוד רגע הבמיה נעלמת לנו. תחילת שנה וסוף עונת הבמיה. אני התאהבתי בשילוב של במיה עם לבנה. ניסיתי לטגן ולצלות, שתי השיטות יצאו נהדר, אבל הצלויה דווקא קבלה תגובות נלהבות יותר. גם חסכון בקלוריות, גם חסכון בזמן וגם מנה ראשונה נהדרת או ארוחת ערב לצד סלט ירקות וקצת לחם. אני השתמשתי בבמיה בלדי שהיא מעט יותר גדולה וסגולה, אבל אין בעיה להשתמש גם בסוגים רגילים, מה שאתם מוצאים בשוק הולך יופי.
לגיוון אפשר להכין את המתכון גם עם שעועית ירוקה טרייה ולהגיש על יוגורט כבשים במקום לבנה (ראו בגיוונים).
במיה צלויה (או מטוגנת) עם לבנה עיזים

מצרכים ל-4 סועדים
כחצי קילו במיה
250 גרם לבנה עיזים (חבילה)- אפשר גם לבנה רגיל 
חצי לימון
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן זית (לבמיה צלויה) או שמן קנולה לטיגון חצי עמוק לבמיה מטוגנת

אופן הכנה
  • חותכים את קצה הבמיה (החלק שהיה מחובר לעלה) מבלי לפגוע בשלמותה.
  • אם מטגנים- מחממים שמן קנולה (כ-3 ס"מ גובה) במחבת ומטגנים את הבמיה למשך כ-2 דקות עד שמתחילה להזהיב. מסננים. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
  • אם צולים- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה את הבמיה. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית.
  • צולים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות למשך כ-7-10 דקות עד שמזהיב ומתרכך.
  • מסדרים לבנה בצלחת ובמרכז יוצרים גומה.. במרכז הגומה מניחים את הבמיה. לפני ההגשה מזלפים מעט מיץ לימון ומתקנים תיבול.
  • ניתן להגיש חם או קר, ואף לשמור עד יומיים במקרר (את הבמיה בנפרד מהלבנה).

גיוונים: אפשר להכין עם שעועית ירוקה: חותכים את הקצה של השעועית (שהיה מחובר לענף). מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתבלים במלח, פלפל שחור גרוס, כוסברה טחונה וכמון ושמן זית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות למשך כ-10-15 דקות עד שהשעועית צלויה. מניחים על לבנה (או יוגורט כבשים) ומגישים.



2 תגובות:

  1. לוק חדש לבלוג? יפהההה
    חיפשתי השבוע במיה ולא מצאתי
    אז אני מתנחם במתכון שלך. לפחות זה

    השבמחק