יום שלישי, 14 בפברואר 2012

לזניית גבינות: רומנטיקה בצלחת

כשאני חושבת על ארוחה רומנטית אמיתית אני מעלה בדמיוני את התמונה מתוך הסרט "היפהפייה והיחפן" של דיסני בה היפהפייה והיחפן אוכלים ספגטי מתוך צלחת משותפת עד ששפתותיהם נפגשות בנשיקה. אולי זו הסיבה שלעניות דעתי אוכל איטלקי הוא האוכל הרומנטי ביותר. ארוחה רומנטית להפליא מבחינתי היא ארוחה שלווה, איטית ונינוחה אשר מתחילה בלגימת יין איכותי כשברקע מוזיקה נעימה, ממשיכה במנת לזניה עשירה ועסיסית ונחתמת בנשיקה... כמעט כמו בדיסני...
אז בחודש בו חל חג האהבה (הוולנטיין) נחה עלי השראה רומנטית והכנתי את לזניית הגבינות שלי - מתכון שאני מכינה כבר למעלה מ-15 שנה והוא עדיין מנצח בעיני. המתכון וחומרי הגלם מאוד פשוטים אבל במקרה הזה השלם גדול מסך חלקיו באופן מובהק...
לזניית גבינות
מצרכים ל-6 מנות
חבילת עלי לזניה (ללא צורך בבישול מוקדם)     
100 גרם פרמז'ן מגורר


לתערובת הקוטג'
2 קופסאות קוטג'
עלים קצוצים מחצי צרור פטרוזיליה


לרוטב עגבניות
400 גרם עגבניות משומרות מרוסקות 
עלים קצוצים מ-3 ענפי בזיליקום 
2 שיני שום קצוצות
100 גרם רסק עגבניות (חב' קטנה)
רבע כוס מים
מלח, פלפל


לרוטב בשמל
2.5 כוסות חלב עזים או רגיל
3 כפות קמח
50 ג' חמאה
מלח, פלפל


אופן הכנה

  • מכינים את רוטב העגבניות: מכניסים לקערה את כל החומרים ומערבבים היטב.
  • מכינים את תערובת הקוטג': מכניסים לקערה קוטג' ועלי פטרוזיליה קצוצים ומערבבים.
  • מכינים את רוטב הבשמל: בסיר בינוני ממיסים חמאה. מוסיפים קמח ומערבבים היטב. מוסיפים חלב לאט לאט תוך כדי ערבוב אינטנסיבי ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל.
  • מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות.
  • מרכיבים את הלזניה: משמנים תבנית פיירקס או קרמיקה. מניחים בתחתית מעט רוטב בשמל. מניחים עלי לזניה לכיסוי התבנית.
  • שכבה ראשונה: שופכים על עלי הלזניה שבתבנית חצי מכמות רוטב העגבניות ושליש מכמות רוטב הבשמל. מפזרים מעל חצי מכמות הפרמז'ן ומכסים בעלי לזניה.
  • שכבה שנייה: שופכים את תערובת הקוטג' ומכסים בעלי לזנייה.
  • שכבה שלישית: שופכים את יתרת רוטב העגבניות למעט 4 כפות ששומרים בצד. שופכים מעל שליש מרוטב הבשמל ומכסים בעלי לזניה.
  • כיסוי השכבה האחרונה של עלי הלזניה: מערבבים את רוטב הבשמל שנשאר עם 4 כפות רוטב העגבניות שנותר בצד ומכסים את השכבה האחרונה של עלי הלזניה.
  • אופים בחום של 180 מעלות למשך 40 דקות. ב-10 הדקות האחרונות מפזרים מעל הלזניה את הפרמז'ן שנותר.
  • בתיאבון!
  • גיוונים: לדעתי הלזניה מושלמת גם ככה, אבל למי שמתעקש:
  • לזניית חצילים וגבינת עיזים: למתכון הבסיסי להוסיף בשכבת הבשמל ועגבניות פרוסות חצילים קלויים בתנור כ-15 דקות עד להזהבה ופרוסות גבינת עיזים.
  • בנוסף, אפשר להחליף את הפרמז'ן בקשקבל.

7 תגובות:

  1. הסטיילים שלך מדהים כל פעם מחדש!
    וגם אני מכין לזנייה בגירסה דומה מאד (בלי בשמל, אבל עם ביצה בקוטג'). והקוטג' עושה שם קסמים, זה ממש כמו מאות כדורי מוצרלה קטנים שנמסים בתנור ומאחדים את הכל...

    טיפ שלמדתי עם השנים - עדיף להכין אותה מראש ולא לחתוך מיד עם היציאה מהתנור כי אז היא מתפרקת

    השבמחק
  2. תודה! אתה צודק לגמרי בעניין קירור הלזנייה לפני החיתוך!

    השבמחק
  3. אוי לא! לגמרי. בדיוק היה את הסרט בסרטים מומלצים לחופש ביס. ברור שצפיתי בפעם המאה והסצנה של הספגטי, הירח, והשיר תמיד מעלה דמעות בעיני.

    השבמחק
  4. הכנתי את הלזניה שלך, כולל החצילים והגבינת עיזים, בלי להוריד שום דבר. היא יצאה מדהים, אבל בכל זאת הרגשתי שיש בה יותר מדי דברים שהפכו לעיסה. הייתי צריכה להוריד את הקוטג' או משהו אחר? כי ציינת שיש להוסיף את החצילים והגבינה ל"מתכון הבסיסי". תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. בעקרון אם הרגשת שיש יותר מידי מלית- אז צריך להוריד את כמויות הגבינות. אני אוהבת שזה עמוס ונוזלי, אבל יש שמעדיפים פחות מילוי, אז בכייף מומלץ להוריד חלק מהכמויות של הקוטג' ולשים מעט יותר גבינות.. בהצלחה!

      מחק