יום ראשון, 22 בינואר 2012

מרק אפונה חורפי עם קרוטונים ביתיים - השימחה שבחורף

אני ממש לא בן אדם של חורף. בעקרון קיץ עושה אותי שמחה. אני מאוהבת בשמש, ים, בגדים קצרים, ימים ארוכים, פירות ארצנו הטעימים בקיצור כל החבילה (כן למרות החום התל אביבי...). יחד עם זאת אם יש משהו שגורם לי נחת בחורף זה מרקים, ומרק אפונה בראש הרשימה. איזה תענוג להתכרבל בנינוחות ביום גשום וסגרירי בסלון מחומם עם קערת מרק אפונה עשיר וטעים! זה מרק שנברא לימי חורף גשומים וקרים ואין שום מצב להנות ממנו בקיץ... (גם אותי בתור חובבת מרקים מושבעת, שאוכלת מרקים גם בקיץ (כן!) לא תתפסו אוכלת מרק אפונה באוגוסט זה פשוט לא מתאים...) אז אפשר לומר שאחד מתענוגות החורף, הוא מרק אפונה משובח וסמיך שכייף לאכול עם קרוטונים ביתיים ושגורם הרבה שימחה בחורף...
מרק אפונה חורפי
מצרכים ל-6 מנות
למרק
חצי חבילת אפונה קפואה
כפית זרעי כוסברה טחונים
כוס עלי פטרוזילה קצוצים
עלעלים מענף טימין
כפית כמון
3.5 כוסות ציר עוף (אפשר מים + 3 כפות אבקת מרק עוף)
חצי כוס יין לבן
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
1 בצל גדול קצוץ
שמן זית
לקרוטונים
3 פרוסות לחם או לחמניה- מה שיש בבית, שמן זית למריחה ושן שום קלופה.
אופן הכנה

  • מחממים כף שמן זית בסיר גדול ומטגנים בצל עד להזהבה יפה.
  • מוסיפים תפוחי אדמה ומטגנים כמה דקות.
  • מוסיפים אפונה, טימין ופטרוזילה ומערבבים.
  • מוסיפים נוזלים (ציר עוף ויין לבן).
  • מתבלים בזרעי כוסברה וכמון ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה (עד שתפוחי האדמה רכים).
  • מכבים את האש, מתקנים תיבול (מלח, פלפל) וטוחנים בבלנדר מוט.
  • מכינים את הקרוטונים לפני ההגשה: מטפטפים או מורחים בעזרת מברשת מעט שמן זית על פרוסות לחם או על לחמניה חצויה לאורכה. מכניסים לתנות שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך כ-5 דקות עד להשחמה. מיד כשמוציאים מהתנור מורחים שן שום על הלחם (פשוט מחזיקים את שן השום ומשפשפים בעדינות על הלחם והשום נמס, וזה נפלא!). חותכים לריבועים בגודל שאוהבים.
  • מגישים את המרק חם עם הקרוטונים.
  • זהו. שמחים!



תגובה 1:

  1. לא, לא תקין לפתוח כך את הבוקר
    נראה מחמם עד שלא בא לצאת לעבודה

    השבמחק